Blåvittbloggen!

En blogg om BLÅVITT! Instagram: Blåvittbloggen , twitter: Ninaifk

Tom och Andreas upp till A-laget :)

IFK GBG <3 Permalink0
IFK Göteborg flyttar upp två spelare från u19 till a-truppen. Tom Amos och Andreas Öhman har båda signerat varsitt tvåårsavtal.
 
Minst två spelare från u-truppen till seniorlaget årligen – det är den uttalade ambitionen för IFK Göteborg. Till 2018 är det klart att Tom Amos och Andreas Öhman får a-lagskontrakt.

– Två mycket ambitiösa killar som verkligen är värda den här möjligheten, säger klubbens sportchef Mats Gren.

Båda är födda 1998 och har ett antal blåvita år bakom sig. Målvakten och 196 centimeter långa Tom Amos kom till Änglagården och den blåvita akademin från Mossens BK redan som tioåring. Under 2017 har han vid ett flertal tillfällen tränat med Tobias Hysén & kompani, varit med på träningsläger i både Dubai och Smögen samt suttit med på den allsvenska bänken vid ett flertal tillfällen.

Andreas Öhman startade sin fotbollskarriär i Askim, flyttade till Karlstad som tioåring och återvände till Göteborg och värvades till den blåvita u-truppen då det var dags att börja i gymnasiet. En allround yngling gjorde allsvensk debut i hemmavinsten (4–0) mot Sirius i höstas.

Mats Gren:
– Avgörande är givetvis att de båda är duktiga spelare med stor utvecklingspotential. Sedan är det givetvis ett gott betyg åt vår ungdomsverksamhet att vi redan 2018 kan infria vår ambition att varje säsong lyfta upp minst två egna spelare i a-truppen.

Två unga fotbollsherrar är självklart både lyckliga och stolta över att från och med 2018 ingå i IFK Göteborgs a-trupp.

Andreas:
– Ett mål jag haft länge, men också en dröm som slår in. Jag har varit blåvit i hela mitt liv och det här är givetvis grymt inspirerande.

Tom:
– Underbar känsla. Att ta en plats i a-truppen har jag strävat efter, inte minst sedan jag kom upp i a-truppen och fotbollen blev seriös på riktigt.

Kör hårt gubbar! :)

Trevlig Lucia föresten :) 

FORZA BLÅVITT ALE ALE!

Till top