Ny satsning på akademin.

 
Kamratgården ♥

IFK Göteborg har en av landets bästa akademier. Till 2018 ska den bli ännu bättre och ge fler akademispelare chansen i a-truppen.
– Från och med 2018 ska vi ta upp minst två spelare från akademin per år, säger sportchef Mats Gren.

Pontus Dahlberg och August Erlingmark är de senaste från akademin som fått chansen i a-laget. Framöver är tanken och förhoppningen att det ska bli ännu fler.
– Jag och Jonas Olsson (akademiansvarig) har suttit ner och tagit fram riktlinjerna för framtiden. Där har vi beslutat att vi varje år, med start 2018, ska erbjuda minst två spelare från akademin a-lagskontrakt. Det är ett beslut vi känner oss trygga med då vi ser stor potential i akademin, säger sportchef Mats Gren.

Jonas Olsson, akademiansvarig:
– Det känns så klart bra. Vi vet att det finns spelare som har vad som krävs för att lyckas i IFK Göteborg i framtiden, och detta ökar möjligheterna till det. För oss i akademin handlar det nu, som alltid, om att ge spelarna rätt förutsättningar och rätt fotbollsutbildning för att kunna ta nästa steg.

Den nya satsningen på akademin innebär även att u19 och u17 nästa år slås ihop och bildar en elittrupp, som kommer att utgå från Kamratgården.
– Det innebär att de kommer närmare a-truppen på alla sätt, vilket både blir lärorikt och en morot. Det blir också lättare för a-laget att plocka upp spelare från elittruppen till träningar, vilket ger fler chansen att få känna på den nivån, avslutar Mats Gren.

Bra där Blåvitt! :) 

Kommentera inlägget här :