Nyförvärv! 24-25/7

 
IFK Göteborg har klart med en norsk landslagsmittfältare säsongen ut. Vajebah Sakor tillhör Juventus, men kommer närmast från Willem II i Holland.

Ett lån i höst. Därefter har vi möjlighet att ta in honom på ett längre avtal, säger sportchef Mats Gren.

Redan som 15-åring debuterade han i norska ligan med Asker och blev därmed den yngsta spelaren någonsin i Adeccoligan (näst högsta). Två år senare värvades Vajebah Sakor till storklubben Juventus.

Under perioden hos de italienska mästarna har 21-åringen varit utlånad till Westerlo (Belgien), Vålerenga (Norge) och nu senast Willem (Holland).
Sakor har varit med i alla norska landslag från u15 upp till u21.

Mats Gren:
– En storvuxen (185 centimeter och 83 kilo) hårt arbetande mittfältare som i många år betraktats som en av de största talangerna i norsk fotboll. Vi har följt honom en längre tid och inte minst vid utlåningen till Vålerenga.
Vajebah, född 1996.
– Vi räknar med att han är spelklar redan till söndagens match mot IFK Norrköping, avslutar Mats Gren.

 

 

Han anländer direkt från Gold Cup med Kanadas a-landslag. Vänsterbacken Sam Adekugbe är klar för IFK Göteborg säsongen ut.

Förra veckan förlorade Kanada kvartsfinalen i Concacaf Gold Cup (mästerskapet för nord– och centralamerika samt Karibien) mot Jamaica.
I truppen återfanns 22-årige vänsterbacken Sam Adekugbe, som spelade två matcher från start under turneringen.

I dag landade han i Göteborg för att checka in på Kamratgården.
– En skicklig försvarsspelare som även gillar att delta offensivt. Det handlar om ett lån under sommaren och hösten med en köpoption efter säsongen, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren.

Adekugbe föddes i England (har dubbelt medborgarskap), men flyttade i unga år till Calgary.
Senaste säsongen har han varit utlånad från MLS-klubben Vancouver Whitecaps till Brighton i engelska Premiership, där han bland andra varit klubbkamrat med Henrik Björdal.

Welcome! 

forza Blåvitt <3 

Kommentera inlägget här :