Tobbe e kvar!

 Tobias Hysen leder den interna skytteligan och är den överlägset bästa målskytten i allsvenskan som fortfarande är aktiv. Nu står det klart att Tobias Hysén spelar i IFK Göteborg även nästa säsong. 

– Det var inget svårt beslut att ta, säger ”Tobbe”.


Han återvände till Blåvitt från Kina inför fjolårssäsongen och kontraktet skrevs på två år med option på ett tredje. Den optionen har nu Tobias Hysén och IFK Göteborg valt att utnyttja. 
– Det har egentligen aldrig varit aktuellt att bryta den. Utan både jag och klubben har egentligen velat fortsätta hela tiden. Nu när det har gått förhållandevis bra för mig personligen i år, så handlade det mer om att känna efter om jag ville spela ett år till och det känner jag att jag vill. Så det är bara att köra på, säger Hysén och fortsätter:
– Sedan sitter många på utgående kontrakt och en del kanske försvinner till nästa år. Då känns det rätt att kunna vara en av dem som stannar kvar.

 

 Det är en duktig fotbollsspelare som dessutom har ett stort IFK-hjärta

 

Sportchef Mats Gren är också nöjd med att det blir ytterligare ett år för ”Tobbe” i den blåvita tröjan. 
– Vi är jätteglada över att Tobias även fortsatt kommer spela för oss. Det är en duktig fotbollsspelare som dessutom har ett stort IFK-hjärta. 

Det blir dock en ändring framöver. När Mads Albaek lämnar för Kaiserslautern blir tröja nummer 7 ledig. Ett nummer som Hysén bar under hela sin förra sejour i Blåvitt (2007-2013).
– Det var aldrig något snack om att jag skulle ta det från Mads, så viktigt var det inte. Men nu när chansen kom ville jag ta tillvara på den. Jag hade sjuan hela förra vändan i Blåvitt och det gick så pass bra. Det har alltid varit mitt nummer och jag har sett fram emot den dagen jag kan ta tillbaka det. Det blir lite speciellt att dra på sig den tröjan igen. 
– Skulle någon som köpt tröja med mitt nummer bli ledsen och besviken för att jag byter nummer mitt under säsongen så får jag ta det på mig. Men hoppas också att de kan förstå.

Nummer 10 kommer det dock stå på Hyséns rygg åtminstone över Örebro borta på söndag. Sedan blir det nummer 7 igen under resten av 2017 – och även 2018. 

Härligt Tobbe! 

FORZA BLÅVITT ALE ALE! 

Kommentera inlägget här :