Blåvitts nya tränare 2018!

 Poya har skrivit på ett 3års kontrakt, bara att köra! 

IFK Göteborg har klart med ny huvudtränare inför 2018. Poya Asbaghi har signerat ett treårsavtal med föreningen.
– Ett större uppdrag än så här går inte att få i svensk klubbfotboll, säger 32-åringen.

Han kom som ettåring till Sverige från Iran och växte upp i Uppsala. Som många andra knattar spelade Poya fotboll.
– Jag har dock god självinsikt och förstod redan i junioråldern att det inte skulle leda till någon professionell karriär. Istället bestämde jag mig för att utbilda mig på ledarsidan.

Det ledde bland annat till uppdrag i den lokala föreningen UNIK FK.
– Ett tag hade jag hand om såväl j- som u- och a-lag samtidigt. Det gav mig förstås ett stort antal träningar och det är nog få som gjort så många pass under en och samma period.

Sommaren 2013 gick Poya till AFC United och därefter väntade tre och en halv säsong i Dalkurd, både som assisterande tränare och som huvudtränare.
– Jag var med och tog upp laget i superettan 2015 och var ansvarig då vi premiäråret 2016 slutade fyra i serien.

Asbaghi kommer närmast från Gefle IF, som han tog över mitt under innevarande säsong. GIF, som åkte år allsvenskan 2016, fick en tung start i superettan och var sist i ett mycket utsatt läge då Poya tog över och kunde se till att säkra nytt kontrakt. Nästa arbetsplats blir alltså Kamratgården.
– Jag växte upp med VM 1994, blåvita spelare som Thomas Ravelli, Pontus Kåmark och Joachim Björklund, jag följde såklart Blåvitt i Champions League. Att nu få möjligheten att träna IFK Göteborg är enormt stort, säger Poya och fortsätter:
– En av mina styrkor är att jag är trygg med det material som finns tillhanda och att få ut maximalt av de spelare jag har att tillgå. Det finns givetvis en vision om hur jag vill spela och formera laget. En del av min filosofi handlar om att ha kontroll, det vill säga ha bollen i största möjliga mån.

En eller ett par enskilda förebilder inom tränaryrket finns inte.
– Genom åren har jag snarare försökt plocka upp detaljer från många tränare. En del från coacher på högsta nivå, men också ledarinfluenser från exempelvis division 2-miljö.

Mats Gren, sportchef i IFK Göteborg, är naturligtvis nöjd med sin rekrytering.
– Vi har följt honom under en längre tid och är idag glada och stolta över att kunna presentera Poya Asbaghi som ny huvudtränare för IFK Göteborg. Han står för en spännande och vägvinnande fotboll.

Poya Asbaghi kommer att finns på plats då IFK Göteborg torsdag 7 december startar upp träningen efter ledighet. 

Välkommen och Lycka Till! 

Kommentera inlägget här :