Blåvittbloggen!

En blogg om BLÅVITT! Instagram: Blåvittbloggen , twitter: Ninaifk

Stiller tillbaka på Kamratgården!

IFK GBG <3 Permalink0
Hannes Stiller och Hjalmar Jonsson
 
Efter fyra år i annan fotbollsmiljö återvänder Hannes Stiller till IFK Göteborg. Nu i en roll som ansvarig för Elit 1 (nuvarande u19) tillsammans med Hjalmar Jonsson.

Hannes Stiller debuterade i Blåvitts a-lag redan i slutet av 1990-talet. Han valde dock att i tidig seniorålder återvända till moderklubben Qviding FIF, hinna med ett besök i Frölunda och gå tillbaka till QFIF innan han sommaren 2009 värvades till IFK Göteborg.

Där blev han under drygt fyra säsonger oerhört uppskattad för sin lojalitet och för att i alla lägen ge sitt yttersta för laget. Efter 2013 och totalt 145 a-lagsmatcher/ 29 mål, valde ”Killer–Stiller” att fortsätta sin karriär i Ljungskile, där han fram till för några veckor sedan var verksam, den sista tiden som klubbchef.

Nu återvänder Hannes till Kamratgården. Tillsammans med Hjalmar Jonsson kommer han att ansvara för u-truppen från och med 2018, som då kommer att heta Elit 1 och som kommer att matchas i u21 och u19-serierna.
– Det känns givetvis fantastiskt att vara tillbaka på Kamratgården och att få arbeta tillsammans med ”Hjalle”. Jag hoppas kunna bidra till att våra unga spelare inte behöver göra som jag i den åldern, det vill säga ta en omväg för att nå ända upp, utan klarar utav att ta steget direkt. Det är bara hårt arbete som gäller och jag gillar verkligen målsättningen att minst 50 procent ska komma från våra egna led, säger Hannes.

Den blivande kollegan Jonsson instämmer.
– Vi har startat det arbetet och det är inspirerande att tillsammans med Hannes få fortsätta på den inslagna vägen.

Samarbetet mellan Hjalmar och Hannes kickar igång fullt ut efter årsskiftet. Jonas Olsson, akademichef:
– Under hösten kommer vi att skapa två trupper, Elit 1 och Elit 2 och där födelseåret inte avgör var man hamnar, utan hur långt spelaren kommit i sin utveckling. Jag vill passa på att tacka Thomas Olsson som svarat för ett fantastiskt arbete under sina år och önska honom lycka till.

Dessutom självklart hälsa Hannes tillbaka till IFK Göteborg.

 

Till top