Blåvittbloggen!

En blogg om BLÅVITT! Instagram: Blåvittbloggen , twitter: Ninaifk

Silver i Gothia för P17.

Framtiden!, IFK GBG <3 Permalink0
Blåvitt P17 gjorde de fantastisk bra under årets Gothia Cup. Tyvärr blev det silver men deppa inte grabbar. Var stolta! :) <3

Tvåa i elitklassen för 17-åringar, Gothia Trophy. Det är naturligtvis något att vara stolt över. Om ett tag, i varje fall.
– Just i dag känns det inte så. Knappast i morgon heller. Det här kommer ta tid att smälta, säger Samuel Ohlsson efter 0–2 (0–1) mot Right To Dream.

Det sägs att siffror i idrott sällan ljuger. Undantag finnes dock i alla sammanhang. Så även i fotboll.

IFK Göteborgs P17-gäng skakade i finalen på Gamla Ullevi storfavoriten och akademin från Ghana mer än något annat lag gjort under veckan. Första halvleken präglades av försiktighet och respekt och det ledningsmål som Right To Dream gjorde var mer av en tillfällighet där bollen knappat orkade över mållinjen.

Efter paus kom sedan Blåvitt ut och körde på.

Bara en minut in i andra halvlek hade Noah Alexandersson en kanon i ribban efter ett suveränt inlägg av Hugo Moldin på högerkanten.Några minuter senare fick IFK en frispark i farligt läge sedan Benjamin Nygren fått en spark i ansiktet, med ett rött motståndarkort som följd.

Den stora möjligheten kom med några minuter kvar att spela mot de bollskickliga och löptstarka ghananerna.

Ett inspel från kanten boll gick förbi målvakten, men ett distinkt avslut gick precis över.

Då IFK sedan lyfte upp laget kunde Right To Dream kontra och skicka in 2–0 på retur efter en fantastisk räddning av Elliot Källander.

Tränare Hannes Stiller:– Det kändes verkligen som vi var med och hade lägena. Med distans får vi ta med oss en oerhört lärorik vecka.

Och – när allt landat – känna stolthet över en mycket hedrande andraplats.