Kom i tid- hylla cuphjältar!

 
"Cuphjältar 82 och 87" 

Många blåvita profiler kommer att finns på Ullevi då det är dags för allsvensk premiär. Dagens spelare i IFK Göteborg, givetvis – men också Uefacuphjältarna från 1982 och 1987.

2017 är det 35– respektive 30 år sedan IFK Göteborg tog fotbolls–Europa med storm genom att vinna Uefacupen två gånger om. Varken förr eller senare har något annat svensk lag lyckats upprepa den internationella bedriften.

I samband med den allsvenskan premiären i år återvänder Tord Holmgren, Stig Fredriksson, Torbjörn Nilsson, Dan Corneliusson, Lennart Nilsson, Stefan Pettersson, per Edmund Mordt och de andra hjältarna till sin arena på 80-talet.

12.30 kommer de att få sina välförtjänta hyllningar från Ullevis innerplan.

Så var på arenan i god tid.

Sålda biljetter just nu: 33143 
FORZA BLÅVITT ALE ALE! 

Premiärtruppen!

 
 
 

Så är det dags. Allsvensk premiär. IFK Göteborg mot Malmö FF inför storpublik på Ullevi.
– Vi har jobbat hårt under en längre tid och är redo för avspark, säger Magnus Edlund.

Sista passet är genomfört. Det regn som präglat IFK Göteborgs två träningar på matcharenan torsdag-fredag ska förhoppningsvis övergå i ljusare tider lördag 1 april.
Då Matchen är här.
Då allsvenskan startar.
Då vi går igång igen.

– Äntligen, får vi väl säga. Vi har slitit i en lång period i väntan på det här. Självklart en extra krydda att starta allsvenskan på hemmaplan mot de regerande mästarna med allt vad det innebär. Samtidigt ska vi komma ihåg att det handlar om en match av 30 och att vi inte gör en enskild match för stor, säger assisterande tränare Magnus Edlund och fortsätter:

– Det finns gott om både energi och harmoni i truppen. Vi har en försäsong bakom oss som, Patrik Karlsson-Lagemyr undantaget, var utan allvarligare skador.

I premiären väntar som sagt regerande mästare från Skåne. Med en i stort sett intakt trupp från 2016 – däremot med en ny tränare i Magnus Pehrsson efter danske Allan Kuhn.

– De lär till stora delar uppträda som de avslutade förra säsongen. Möjligen med något rakare och snabbare spel, tror Edlund.

Här är den allsvenska premiärtruppen 2017:
Erik Dahlin, Pontus Dahlberg, Emil Salomonsson, David Boo Wiklander, Thomas Rogne, Mattias Bjärsmyr, Scott Jamieson, Martin Smedberg–Dalence, Mads Albaek, Sebastian Eriksson, Sebastian Ohlsson, Abdul Razak, Sören Rieks, Mix, Henrik Björdal, Tobias Hysén, Mikael Boman, Elias Omarsson.

FRAMÅT ÄNGLARNA ALE!!!

 

Jonis 2.0

 
 
 Interjuv: Jonis 2.0 
 
Namn: Jonathan Alexander Andersson 
Ålder: 27 
Längd/vikt: 179 cm, 75-76 kg.
Bor: Öjersjö och hos mig :)  Kommer ifrån: Bergsjön 
Familj: Mamma, pappa, 2 bröder, en syster, hundar och svärfamilj 
Musik (genre): Beror på vilket humör man är på, men brukar lyssna på filmmusik för att få inspration. Lyssnar bland annat på hårdrock, aviici osv. 
Intressen: Fotboll, göra spontana saker, min hobby som är att måla och fixa t.ex tavlor , historia och musik.
Klubbar jag spelat i, position: Lägre nivå som mittback. 
Ungdomsidol i Blåvitt: Håkan Mild , brinner för klubben och hade bra spelförståelse.
Ungdoms idol utanför Blåvitt: Jag gillar spelintligenta spelare som brinner för klubben: Paul Scholes som spelade i Manchester United och även Zidane. 
Bästa supporterminnet: Sm-guldet 07, följde matchen på tv. Aik borta 2015- 4000 änglar överröstade 40 K gnagare- Fantastiskt. Cupenguldet 2015- Magiskt .
Din plats på Gamla Ullevi: Kommandobryggan (sek H) går med Ninis och vänner.
DÅ/NU :
Bästa försvararen: Ragnar Sigrudsson / Mattias Bjärsmyr. Vill se Benjamin Zalo utvecklas och spela.
Bästa mittfältaren: Håkan Mild/ Mads Albaek - Klasspelare :)
Bästa forwarden:  Marcus Berg / Tobias Hysen.
Saknar du någon spelare: Pontus Wernbloom ( Ragge, Marcus Berg, Gustav Svensson bl.a) 
Världens bästa fotbollsspelare: Paul Scholes / Henrich Mkhitaryan. Vill se Rashford bli en ännu bättre spelare. Idag är han en stor talang. 
Håller du på något annat lag än Blåvitt: Manchester United. 
Skillnaden på våran läktarkultur, första gången du gick och idag: Läktarkulturen har utvecklas positivt både röst och tifo. När vi når våra toppar är vi oslagbara, Vi har även bra bortaflöde. Supportergrupperingarna : Ultras, Supras, Sektion Oslo, Änglarna har blivit bättre. LS har lite mer att ge tycker jag. 
Har du varit med om något konstigt när du har varit på match: Basel borta- 2008, Bangerincidenten mot malmö- det får inte hända i premiären. Hammarby hemma 2015- Bengaltennis.
Nu fokuserar vi på oss!!! 
Vad kollar du på TV: Kollar mest på fotboll, film och serier på viaplay. Inte mycket tv tittande, annars är det någon dokumentär mot andra världskriget och sport.
Hur blev du Blåvittsupporter: Det är något jag vart själv, första matchen gick jag på 2000-talet med kompisar eller pappa som oxå är Blåvittsupporter. Blåvitt har en mycket fin historia och kärlek <3 
" Kan bli en podd detta, se upp Bbpodd här kmr vi ;)  "
Med två dagar kvar till premiären! 
Känslan inför allsvenskan 2017: Så närvös och så jävla taggad! "Äntligen nu kör vi" 
Tycker att dom senaste dagarna gått så långsamt. Tänker mkt på Blåvitt som betyder allt för oss.
Med 32400 på läktarna så köör vi, TAGGA TILL NU KAMRATER!
Vad ser du mest framemot denna säsongen förutom premiären: Bortamatcherna med våra supporterkort som vi kommer att testa. Rival möterna hemma, fördel på hemmaplan.  "På lördag gäller det, sittplats kom igen ställ er upp och skrik!!!" ( Att få fart på bloggen ännu mer- Tack alla som läser <3 )
Försäsongsträning, cupen ( för hård förträning-missa guldet och europa spel?) Diskution : Träna bra och vara snäll mot sin kropp efter träningen. Bra bredd i truppen för europaspel och allsvenskan, man ska klara av båda.
Att byta ut Eriksson när han är planens bästa spelare (sirius hemma) 2-0 blev 2-2. Vad gjorde försvaret? 
Det som hände förra säsongen med europa league - qarabag borta- man blev helt tom av att falla så tungt.
Trolig start 11a mot malmö ff: PD, ES,MB,TR,SJ,SE,MIX,SR,MA,MB,TH 
Tack så mkt Jonis för interjuvn.
Nu laddar vi för den allsvenska premiären!
Alla som köpt biljett ska vara på plats på Ullevi! Kom igen nu kamrater, nu kör vi! Tillsammans!
FRAMÅT ÄNGLARNA ALE!