En blogg om BLÅVITT! Instagram: Blåvittbloggen , twitter: Ninaifk

IFK GBG <3 Permalink0
(null)
Dalkurd - IFK 1-1

IFK Göteborg försökte och försökte. Och lyckades till slut.
Giorgi Kharaishvili kvitterade till 1–1 på straff och grejade oavgjort borta mot Dalkurd.
– Men vi kan inte vara supernöjda med prestationen, säger Robin Söder ärligt.

Ett Blåvitt – som kom till spel på Gavlevallen med en 4-5-1-liknande uppställning – skapade ett antal chanser.

Det skulle dock dröja till matchminut 89 innan det blev utdelning. Amin Affanes inspel stoppades med armen och straffen drog Giorgi Kharaishvili stenhårt in mitt i mål.

Det borde blivit utdelning betydligt tidigare i matchen.

Inte minst före paus.

Blåvita möjligheter saknades nämligen inte.

6: Suverän djupledsboll från Fredrik Oldrup Jensen mot djupledslöpande Emil Salomonsson, vars volleyavslut gav en hörna.

14: Lång passning signerad Carl Starfelt med adress Robin Söder, som skickade iväg en högerprojektil i ribban.

35: Sebastian Ohlsson bröt in i straffområdet och avslutade över.

39: Lyft från Vajebah Sakor till Victor Wernersson, som spelade inåt mot Söder. Två hemmaförsvarare lyckades dock täcka.

42: Oldrup Jensen "fick" en boll från Dalkurds keeper Sixten Mohlin. Uppfattade löpningen av Sargon Abraham, som drog bollen över i utmärkt läge.

Nu gjorde istället DFF enda målet före paus då Simon Strand löpte in bakom IFK Göteborgs försvar, tog ner på bröstet och rullade in 1–0 bakom Erik Dahlin.

Robin Söder efteråt:
– Vi är för långsamma i vårt spel och de kan kontra på oss. Andra halvlek är mycket bättre, särskilt första kvarten.

IFK skapade ett hårt tryck direkt efter paus.

Söder hade fler lägen.

Patrik Karlsson Lagemyr, som kom in efter paus, bidrog med energi och blixtrade vid några tillfällen till med den stora kreativitet som finns i en liten fotbollskropp.

Sista passningarna saknade dock den kvalitet och effektivitet som behövdes för att vända underläget till seger.

Dessutom sjönk hemmalaget ned med i princip hela sin elva.

Robin igen:
– Vi saknar bolltempo. Jag borde åtminstone gjort ett mål i matchen. Dock skapar vi chanser, det är positivt.
Nu väntar ett två veckor långt uppehåll innan Elfsborg kommer till Gamla Ullevi 16 september.